Data |
Śniadanie godz. 8.30 |
Zupa ok. godz.11.00 |
II danie ok. godz. 14.00 |
11.03.Pn. |
Pieczywo(1) mieszane z masłem(7), serem żółtym (7) papryka , rzodkiewka i ogórek . Herbata miętowa. |
Kapuśniak z kiszonej kapusty z warzywami ( 9) i zieleniną. Serek owocowy(7) |
Polędwiczki wieprzowe w sosie (1,7) . Kasza kuskus(1). Marchewka z groszkiem na parze. Kompot wieloowocowy |
1203.Wt |
Płatki (1) ryżowe na mleku(7). Pieczywo (1) mieszane z masłem (7) , jajkiem (1,3,) ze szczypiorkiem, sałata i rzodkiewka, papryka. Herbata z cytryną i miodem. |
Rosołowa z kaszą (1) jaglaną z warzywami (9) i zieleniną. Sałatka owocowa |
Kotleciki z wątróbki drobiowej (1,3). Ziemniaki „puree”(7). Surówka z ogórka kiszonego i zielonego Kompot wiśniowy. |
13.03.Śr. |
Pieczywo(1) mieszane z masłem (7), polędwica wieprzowa, sałata, ogórek , papryka ż i rzodkiewka .Kakao na mleku .(7) |
Gołąbkowa z mięsem wieprzowym , ryżem i kapustą zabielana (7) warzywami (9) i zieleniną. Owoce |
Kluski twarogowe z masełkiem (1,3,7) lekko osłodzone cukrem trzcinowym i posypane bulką tartą. Surówka z marchwi i jabłka. Kompot. |
14.03.Czw. |
Pieczywo (1) mieszane z masłem (7), twarożek(7) ze szczypiorkiem, ogórek, papryka i rzodkiewka. Herbata owocowa. |
Pomidorowa z kluseczkami lanymi (1,3) zabielana (7) z warzywami (9) i zieleniną. Owoce |
Kotleciki ( z pieca) drobiowe. Ziemniaki puree (7) Sałatka z buraczków. Z cebulką Napój miodowo-cytrynowy.
|
15.03.Pt. |
Pieczywo (1) mieszane z masłem (7), pasta rybna z makreli i twarożku(4,7) z cebulką, ogórek , rzodkiewka i papryka. Herbata z cytryną i miodem |
Ziemniaczana z warzywami i zielenina .(1,3,7,9,) Owoce |
Bitki wieprzowe duszone w sosie. Makaron(1,7). Surówka z kapusty pekińskiej z marchewka . Kompot z czarnej porzeczki. |
18.03.Pn. |
Pieczywo (1) mieszane z masłem (7), szczypiorkiem, papryka i rzodkiewka i ogórek . Jajecznica(3) na masełku(7). Herbata z cytryną i miodem. |
Kalafiorowa zabielana (7) z warzywami (9) i zieleniną. Jogurcik (7) |
Mięso wieprzowe duszone w sosie (1,7) boloński. Makaron (1) spaghetti. Kompot wieloowocowy. |
19.03.Wt. |
Pieczywo (1) mieszane z masłem (7), serek twarogowy (7) ze szpinakiem, pomidor, rzodkiewka i papryka. Herbata z cytryna i miodem. |
Zupa krem z brokuł zabielany (7) z mięsem, groszek ptysiowy (1) , warzywami (9) i zieleniną. Owoce |
Filecik z kurczaka (z pieca).(1,3).Ziemniaki puree z koperkiem (7). Sałata zielona ze śmietana . (7) Kompot. |
20.03.Śr. |
Pieczywo(1) mieszane z masłem(7), szynka wieprzowa ogórek kiszony, papryka i rzodkiewka. Kakao na mleku.(7) |
Szczawiowa z jajkiem, zabielana z warzywami. (3,7,9)Owoce |
Pierogi ruskie (1,3,7) okraszone masełkiem (7). Śmietana (7). Soki owocowe. |
21.03.Czw. |
Płatki(1) owsiane na mleku(7). Pieczywo (1) mieszane z masłem (7), pasztet, sałata, , papryka i rzodkiewka. Herbata owocowa. |
Ogórkowa zabielana z warzywami.(7,9) Chipsy jabłkowe. |
Mięso z indyka w sosie (1,7) z papryką. Kasza bulgur. (1) . Surówka z kapusty kiszonej. Kompot z czarnej porzeczki. |
22.03.Pt. |
Pieczywo(1) mieszane z masłem (7), sałata , ogórek kiszony, papryka. Parówka z szynki na gorąco. Ketchup. Bawarka na mleku (7). |
Pieczarkowa z makaronikiem (7) zabielana z warzywami (7,9) i zieleniną . Owoce. |
Kotlety rybne mielone (1,3,4). Sos (1,7) grecki . Ziemniaki z koperkiem. Ogórek kiszony słupki. Kompot wieloowocowy. |